Als vooropleidingseis voor toelating tot de master geldt een WO-bachelordiploma, een HBO-masterdiploma of een WO-masterdiploma. Bij een aan een WO-bachelordiploma of een WO-masterdiploma gelijkgesteld getuigschrift uit het buitenland oordeelt de examencommissie op advies van de opleidingscoördinator over de toelating. Wie een HBO-bachelordiploma heeft, kan een op maat gesneden instroomprogramma volgen.
Het is mogelijk om de master in te stromen zonder vooropleiding Theologie. Consequentie daarvan is dat bepaalde (keuze)onderdelen moeilijker studeerbaar zullen zijn, zoals bijvoorbeeld onderdelen van de module ‘Bijbellezen in de 21e eeuw’ voor studenten zonder voorkennis van Grieks en Hebreeuws. Het is wel gewenst dat de student in zijn vooropleiding minimaal twee moderne vreemde talen met een voldoende heeft afgerond. Te bestuderen literatuur is Engelstalig. Er is een literatuurlijst beschikbaar (aan te vragen bij de studentenadministratie) die aan studenten zonder officiële theologische vooropleiding sterk wordt aangeraden.
Van de studenten wordt gevraagd instemming te betuigen met de gereformeerde belijdenisgeschriften of deze te respecteren.
"Deze studie heeft volledig aan mijn verwachtingen beantwoord." (Frank Visscher, kinderneuroloog, student master Herbronning Gereformeerde Theologie)
De instroomprocedure bestaat uit de volgende stappen:
Wanneer je een WO-bachelordiploma of WO-masterdiploma hebt anders dan op het terrein van theologie, filosofie en religiewetenschappen, zal het intakegesprek nadrukkelijk gaan over: je voorkennis betreffende het vak theologie, (kerkelijke) werkervaring, motivatie, studieresultaten van je vorige opleiding(en), studietempo en persoonlijke ontwikkeling. Een advies om voorafgaand aan de definitieve inschrijving een instappakket aan theologische literatuur te bestuderen behoort tot de mogelijkheden.
Instroommomenten:
2x per jaar (bij de start van collegeperiode 1 en 2). Starten in periode 1, per september, heeft de voorkeur.
Inschrijfmomenten:
Bij voorkeur vóór 1 juni.