Home

Actueel

CHE en TUA gaan samenwerken rond maatschappelijke vraagstukken

11 juli 2024

Dr. Wim Dekker eerste ‘CHE-lector in residence’ bij Theologische Universiteit Apeldoorn

Blog | Graduate Week 2024: ‘It’s better to think together’

8 juli 2024

Inspirerend, hard werken en stimulerend - dat kenmerkt de Graduate Week. Jaarlijks verzamelen bijna alle promotiestudenten die de TUA rijk is zich in Apeldoorn tijdens de zogenaamde Graduate Week.

Blog | Geroepen in Gods missie

4 juli 2024

In de eerste helft van juni was ik met een groep studenten van de TUA bij All Nations Christian College, vlak boven Londen.

Uitslag admissie- en proponentsexamens

18 juni 2024

Het curatorium van de Theologische Universiteit te Apeldoorn maakt met grote dankbaarheid aan de kerken bekend dat tijdens de op 12,13 en 17 juni gehouden admissie-examens drie broeders tot de studie voor het ambt van predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerken zijn toegelaten. 

Aanvragen preekbeurten studenten

18 juni 2024

In het kader van de regeling voor proponenten (admissiale studenten met preekconsent) kunnen deze studenten voorgaan in alle gemeenten van de CGK. Vanuit de TUA en de studenten wordt het bijzonder gewaardeerd wanneer vanuit de volle breedte van de kerken preekbeurten bij de pretor worden aangevraagd. Preekbeurten voor de periode zondag 2 februari 2025 tot en met zondag 29 juni 2025 kunnen vanaf nu bij de pretor worden aangevraagd. 

Bestuursverslag 2023 online beschikbaar

18 juni 2024

Het Bestuursverslag is gepubliceerd op de website. Hierin staat een terugblik op het achterliggende kalenderjaar 2023.

Blog: Reformierte Sommeruniversität over ,,Wir, hier, jetzt – bekennen dies!”

13 juni 2024

Velen van ons zijn bekend met de gereformeerde belijdenisgeschriften. Ze worden zondags behandeld of men gebruikt ze tijdens de catechese, maar in welke context zijn ze ontstaan? En wat is nu kenmerkend aan díe belijdenissen? En hoe staan gereformeerden eigenlijk tegenover belijden? 

Instellingsplan 2024-2029

27 mei 2024

Theologie voor het leven. Dat is de naam van het instellingsplan waar de afgelopen maanden aan geschreven is. In dit instellingsplan wordt over de periode 2024-2029 beschreven wat onze plannen en ambities zijn. De kernwaarden van waaruit de TUA werkt, zijn bezieling, betrouwbaarheid, binding en brongerichtheid. Vanuit deze vier kernwaarden voeren we onze missie, visie en ambities uit.